Montignac a adus in lumea dietelor un nou concept de slabire. Acest concept este Indicele Glicemic care masoara nivelul de zahar al alimentelor.
Alimentele cu IG scazut isi elibereaza treptat substantele nutritive, energia conferita organismului se elibereaza treptat, iar senzatia de satietate persista mai mult.
Alimentele cu IG ridicat produc energie intr-un timp scurt, energie care este si consumata rapid, astfel incat organismul cere din nou hrana, la un interval scurt de timp.
Alimentele au fost impartite in 3 categorii:
IG ridicat (peste 70), mediu (intre 55 si 69) si scazut (mai putin de 55)
Pentru a aplica cu succes Metoda Montignac este necesara:
- Evitarea alimentelor cu un IG ridicat precum: cartofii prajiti sau piure, painea din faina de grau, berea, mierea, orezul rafinat, ciocolata cu lapte, bauturile carobgazoase, pizza, maioneza, chipsurile, cerealele rafinate cu zahar adaugat etc, (in special in Planul de Slabire Rapida);
- Consumarea regulata a alimentelor cu un IG scazut si a proteinelor: legumele, zarzavaturile, fructele, cerealele integrale, nucile, semintele simple, ciocolata neagra, carnea, branzeturile etc ;
- Controlarea nivelului de zahar din cafea, ceaiuri;
- Combinarea corecta a alimentelor: !Astfel, la aceeasi masa nu se combina proteinele animale cu carbohidratii sau lipidele cu carbohidratii!
“A combina cartofi cu carne este o erezie” M. Montignac
Pentru a nu intra in panica, urmariti Tabelul de Indici Glicemici, de asemenea Retetele minunate ale lui Monti.
Fiecare dintre alimentele de pe lista neagra, au si o varianta buna. Exemplu:
- cartofii copti au un IG mediu si pot fi consumati cu branzeturi, legume, sosuri;
- painea integrala se poate consuma zilnic;
- pastele integrale sunt foarte delicioase iar daca se consuma o data pe saptamana este bine;
- la gustari incercati seminte neprajite si nesarate in locul cipsurilor;
- cu cat alimentele sunt mai putin procesate, cu atat sunt mai sanatoase ( orez, paste, faina, cereale, paine).
Nu este atat de greu pe cat pare!
Mirela si Madalina
Discussion
Trackbacks/Pingbacks
Pingback: Faza 1 – “200 kcalorii de cartofi nu sunt 200 kcalorii de linte” « Montignac Secrets - 10/11/2011